Afvallen week 4

Na mijn vakantie had ik er weer helemaal zin in. Ik zit weer in de goede flow en ik wil weer voor de volle duizend en één procent aan mijn doel werken. En dat is in totaal 17,5 kg afvallen. De afgelopen drie weken kwam het gewichtsverlies voor mijn gevoel maar traag op gang. Ik bleef maar in die 79 zitten, maar vorige week kwam die 78kg ineens heel dichtbij. Ik ben dus heel benieuwd of ik dat nu gehaald heb. Voor mijn gevoel ging het in ieder geval heel erg goed de afgelopen week, dus ik durf bijna met zekerheid te zeggen dat dat wel gelukt moet zijn. Maar dat zien we dadelijk aan het einde van deze post.

Calorieën tellen
Want laten we eerst eens analyseren waarom het dan zo goed ging deze week. Allereerst ben ik begonnen met calorieën tellen. In eerste instantie was ik daar een beetje op tegen omdat ik bang ben dat het mijn relatie met eten gaat verstoren. Ik heb al nooit echt een gezonde relatie met eten gehad (lees: het is of het ene of het andere uiterste) en ben bang dat het tellen van mijn calorie inname een trigger zou zijn. Maar tot noch toe gaat het goed. Ik gebruik de app My Fitness Pal en houd hierin elke dag netjes alles bij wat ik in mijn mond stop.

Konijnenvoer
Ook heb ik de afgelopen week veel konijnenvoer gegeten. Zo zou mijn vriend het noemen. Ik at bijna iedere dag voor de lunch een verse salade met lekker veel groente. Hierdoor zat ik bijna alle dagen onder mijn calorieën doel voor die dag. Een salade met veel groente vult mij goed, maar bevat weinig calorieën. En een salade vind ik nooit echt een straf om te eten, zeker niet met zulk warm weer als de afgelopen tijd. En daarnaast is er ook nog eens eindeloos mee te variëren én is het mega gezond. Mocht jij nog tips hebben voor een lekkere salade, laat het dan vooral weten in de comments. Daar maak je mij erg blij mee!

“Ik had zo’n extreme spierpijn in mijn benen en billen dat ik bijna niet meer kon lopen.”
Sporten is iets waar ik echt in moet komen, maar als ik het virus eenmaal te pakken heb dan vind ik het heerlijk om te doen. Vooral als ik het op mijn eigen tempo kan doen en niemand me vanaf de zijlijn onder druk zet. Ondanks de extreme spierpijn in mijn benen en billen door de eerste workout na mijn vakantie op zaterdag, waardoor ik 4 dagen bijna niet meer kon lopen (echt zo erg was het!), heb ik dinsdagavond toch nog een workout gedaan. Wel heb ik het wat rustiger aangedaan, maar het was genoeg om er de volgende dag wat spierpijn van te hebben in mijn armen, buik en schouders. Woensdag trainde ik met mijn personal trainer, net als vrijdag en zaterdag trainde ik weer zelf.

Fietsen
Ook ben ik begonnen met fietsen. Afgelopen zaterdag kon je lezen hoe ik aan mijn sportfiets kwam en hoe mijn eerste ritje op mijn gravelbike ging. Ik wil hier heel graag echt mijn sport van maken. Afgelopen jaren heb ik veel tijd geïnvesteerd in hardlopen, maar door een chronische blessure blijft mijn vooruitgang hangen en daarom haal ik er geen voldoening meer uit, alleen maar een hele hoop frustratie. Fietsen of wielrennen is een redelijk blessure vrije sport. Daarnaast ben ik er wel achtergekomen dat ik het veel leuker vind om duursporten te doen dan krachttraining. Ik moet alleen nog even een paar weken wachten totdat mijn band gemaakt is voordat ik echt lange ritten kan gaan maken. Maar daarna hoop ik een paar keer per week op mijn fiets te stappen!

Resultaten week 4
En dan is nu het moment suprême: heeft het calorieën tellen en het vele sporten mij iets opgeleverd? Als ik terugkijk op de afgelopen week ben ik mega trots op mezelf. Ik heb geen één keer gesmokkeld of toegegeven aan verleidingen. Ik voel me er prettig bij hoe goed ik mijn voeding en beweging onder controle heb en zou hier dan ook niets aan willen veranderen. Als de resultaten nou ook nog goed zijn, dan ga ik dit voorlopig zo vasthouden. Kijk je mee?

Startgewicht 31 mei 2021: 79,9kg
Huidige gewicht: 77,4
Afgevallen in week 4: 1,8kg
Totaal afgevallen: 2,5kg
Aantal kilo’s nog te gaan: 15kg

Ik ben echt met mega blij met de resultaten van deze week! Ik kan niet anders zeggen. En het is gelukt! Ik ben de 78kg zelfs gepasseerd! Op de naar de 75kg! Nu nog volhouden en even zo doorpakken! Dan ben ik heel benieuwd hoeveel er volgende week af is! Heb ik de goede flow dan eindelijk weer teruggevonden? Ik ben nu bijna een maand verder en ik ben in totaal 2,5 kg afgevallen. Dit had van mij iets meer mogen zijn. Eigenlijk alleen de laatste week is er voor mijn gevoel echt wat vanaf gegaan. Maar al met al toch 2,5 kg. Alhoewel ik door mijn enthousiasme het liefst in sneltreinvaart ga, weet ik dat het beter is om op een langzaam tempo af te vallen. Dan is de kans groter dat het er ook écht af blíjft. Dus we gaan gewoon nog even zo door. Tot volgende week!

Follow my blog with Bloglovin

Leave a Reply

Your email address will not be published.