Afvallen week 5

Weer een week voorbij! En ik zit nog steeds in de goede healthy flow! Ik ben lekker veel aan het sporten en ik eet gezond. Vorige week had ik hele goede resultaten. In juni ben ik in totaal zo’n 2,5 kg afgevallen. Ik ben benieuwd of de resultaten voor deze week ook weer zo goed zijn en hoeveel ik aan het eind van deze maand kwijt ben. Ik heb in ieder geval weer goed mijn best gedaan, dus daar kan het in ieder geval niet aan liggen!

Ik voel me goed!

Sinds een paar dagen merk ik echt verschil. Niet qua kilo’s of gewicht, maar mentaal. Ik voel me ontzettend goed en ik merk dat het vele sporten een goede invloed heeft op mijn humeur en mentale gezondheid. Ik zit super lekker in mijn vel, heb veel energie en ik ben vrolijk. Ook merk ik trouwens dat mijn spijkerbroek een stuk comfortabeler zit. De stugge stof snijdt minder in mijn buik waardoor ik minder vaak buikpijn heb. Ook heeft het gezondere eten een positief effect op mijn prikkelbare darm. Mijn buik is minder opgeblazen en daardoor alleen al voel ik mij een stuk slanker.

Afgelopen week maakte ik vier fietsritten van in totaal meer dan 100 km en deed ik twee keer een krachttraining. Dat zijn zes sportmomenten over de hele week, dat vind ik best wel veel! Afgelopen vrijdag maakte ik zelfs een fietsrit van 30 km en deed ik daarna nog een krachttraining, waardoor ik in totaal bijna 2,5 uur achter elkaar aan het sporten was.

Het fietsen vind ik echt heel erg leuk. Ik merk echt dat ik duursport leuker vindt dan een krachttraining en dat is voor mij waardevolle informatie. Daar kan ik wat mee! Daarom ga ik mij de komende tijd vooral focussen op het maken van lekker veel kilometers op de fiets!

Grotere caloriebehoefte

Door het vele sporten merk ik wel dat mijn lichaam aangeeft meer calorieen nodig te hebben. Met name vrijdag voelde ik me aan het eind van de dag behoorlijk slapjes en een beetje gaar. Ik moet hier mijn weg nog een beetje in vinden. Ik ben best wel streng voor mezelf en ben bang dat als ik mijn porties eten groter ga maken of meer eetmomenten op mijn dag ga inplannen dat ik me daar weer in verlies. Maar ik wil mijn lichaam wel geven wat het nodig heeft, zeker als ik zoveel sport. Ik wil immers niet dat mijn spieren worden afgebroken omdat mijn lichaam die energie nodig heeft om de boel draaiende te houden. Dus de komende tijd ga ik op zoek naar een goede balans hierin.

Resultaten week 5

Ik heb dus een goede week gehad! Het sporten gaat goed, het eten gaat goed en ik zit goed in mijn vel. Ik kan er eigenlijk niets anders over zeggen, behalve dan dat ik heel erg blij ben met de flow waar ik nu in zit. Voorlopig hoop ik nog even op deze stroom door te varen. Laten we dan nu maar eens naar de resultaten gaan kijken.

Startgewicht 31 mei 2021: 79,9 kg
Huidige gewicht: 77,3 kg
Afgevallen in week 5: 0,1 kg
Totaal afgevallen: 2,6 kg
Aantal kilo’s nog te gaan: 14,9 kg

Het is opvallend dat er zo weinig vanaf is, terwijl ik zo hard mijn best gedaan heb. Ik heb mij netjes aan mijn eetschema gehouden en ik heb, voor mijn doen, extreem veel gesport. Toch is er maar 100 gram vanaf. Balen natuurlijk, maar eigenlijk vind ik het ook weer niet zo heel erg. Ik weet haast bijna wel zeker dat het te maken heeft met vocht of spiermassa, een andere verklaring is er niet. Dus ook al vallen de resultaten statistiek gezien misschien een beetje tegen, ik ben alsnog heel tevreden over de afgelopen week. En ik vermoed dat het gewicht er de volgende keer wel vanaf is, dat kan bijna niet anders, maar dat zullen we vanzelf zien! Tot dan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.