Afvallen week 7

Het is weer tijd voor mijn wekelijkse afvalupdate! Elke week laat ik je zien wat ik heb gedaan om af te vallen en deel ik je mijn wekelijkse afvalresultaten. Hoe gaat het met de kilo´s en begin ik al veranderingen te zien na 7 weken?

Het zal misschien wel een beetje eentonig worden om te lezen, maar ik zat deze week weer veel op de fiets! Deze week heb ik weer zo’n 110 km met de fiets afgelegd! En nog steeds begint het niet te vervelen, ik begin het met elke rit alleen maar leuker te vinden! Dat komt omdat ik merk dat het vele bewegen een positief effect heeft op mijn humeur en mentale gezondheid, ook merk ik dat mijn conditie met sprongen vooruitgaat. Ik vind het leuk om vooruitgang te zien. Zo probeer ik mezelf bij elke fietsrit weer een beetje uit te dagen.

Afgelopen zaterdag daagde ik mezelf bijvoorbeeld uit om een fietsrit van meer dan 50 km te rijden. Dit zou mijn langste rit tot nu toe worden. En het zou ook nog eens een route zijn die ik nog nooit eerder had gereden. Ik wilde namelijk op bezoek bij een vriend die tijdelijk in Laren verblijft. En omdat de weerman beloofde dat het mooi weer zou worden, leek het mij een leuk idee om dit op de fiets te gaan doen. Zo had ik meteen mijn weekendrit gehad en had ik ook een goede uitdaging voor mezelf op de planning staan. Zo gezegd zo gedaan, zaterdagochtend sprong ik, na de nodige spanningshuilbuien en aanmoedigingen van mijn vriend, om half 9 op de fiets. Circa 2,5 uur later en met bijna 54 km in de benen, kwam ik aan in Laren. De rit was heel goed gegaan en was me reuze meegevallen. Ik moest recht door Amsterdam, waar ik wel even de weg kwijtraakte. Daar was ik van te voren al bang voor (ik denk dat de zenuwen ook vooral hierdoor kwamen). Gelukkig schoot een hele lieve vrouw mij te hulp waarna ik de route weer snel terugvond. Toen ik Amsterdam eenmaal uit was, kwam ik volledig tot rust en kon ik voor mijn gevoel eindelijk lekker fietsen. Ik kwam onderweg nog een wilde haas tegen!

Gezond eten ging weer iets beter dan vorige week! Ik merk echt dat mijn maag kleiner begint te worden waardoor ik minder trek heb en sneller vol raak. Ook vind ik het steeds makkelijker worden om bewuste keuzes te maken. Zo heb ik een baan waarbij ik regelmatig etentjes e.d. heb, super leuk natuurlijk, soms ook moeilijk om dan gezonde keuzes te maken. Deze week kwam ik ook weer voor zo’n uitdaging te staan, maar ik koos voor een heerlijke maaltijdsalade carpaccio wat prima binnen mijn eetschema past! Het gaat steeds meer vanzelf om voor gezonde alternatieven/ opties te kiezen.

Resultaten afvallen week 7

Heel veel lichamelijke veranderingen zie ik nog niet. Ik merk het alleen nog mentaal doordat ik me zo goed voel en veel energie heb. Lichamelijk merk ik alleen dat mijn buik wat minder opgeblazen is dan voorheen, wat erg prettig is kan ik je vertellen. Maar als ik in de spiegel kijk of als ik mezelf wel eens terugzie op foto’s die ik maak tijdens het fietsen voor op instagram, vind ik mezelf nog steeds best wel stevig. Met name mijn bovenbenen, billen en armen zijn voor mij de plekken waar ik me nog steeds onzeker over voel. Maar goed ik ben er natuurlijk ook nog lang niet! Dus dat zal vanzelf wel komen. Als ik zo doorga als ik nu doe, gaat mijn lichaam vanzelf veranderen, daar heb ik alle vertrouwen in! Ik moet alleen geduld hebben en dat is niet altijd mijn sterkte kant, haha!

Startgewicht 31 mei 2021: 79,9 kg
Huidige gewicht: 75,6 kg
Afgevallen in week 7: 0,6 kg
Totaal afgevallen: 4,3 kg
Aantal kilo’s nog te gaan: 13,2 kg

Een halve kilo per week afvallen is heel normaal en gemiddeld. Dus eigenlijk ben ik meer dan genoeg afgevallen om tevreden te zijn over deze resultaten, maar heel eerlijk… van mij had het wel wat meer mogen zijn. Wel moet ik er bij zeggen dat ik op het moment menstrueer, dan ben ik altijd wat zwaarder. Dus wellicht is er wel iets meer af, maar zie ik dat alleen nu nog niet. 600 gram eraf is nog altijd beter dan niets! Daarbij moet ik mezelf er aan herinneren dat ik door het vele sporten ook spieren aanmaak. Deze week gaat het afvallen dus iets langzamer, maar dat geeft niet. Langzaam, maar gestaag, zeggen we maar! Ik zit inmiddels wel op de helft van mijn eerste doel: 10% lichaamsgewicht (8 kg) afvallen! Hopelijk behaal ik volgende week dan eindelijk de -5 kg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.