Afvallen week 8

Deze week begon een beetje rottig. Van zondag op maandagnacht had ik zulke extreme menstruatiepijn dat ik huilend en wiegend de nacht doorbracht op het toilet. Ik maak geen grap als ik zeg dat ik bijna de huisartsenpost of 1-1-2 had gebeld omdat ik dacht dat er iets goed mis was. De buikkrampen werden na die nacht wel minder maar hielden nog zo’n twee dagen aan. Je begrijpt daardoor ook dat ik in deze dagen weinig op de fiets gezeten heb. Uiteindelijk 3 dagen achter elkaar niet. Het langste dat ik niet op de fiets gezeten heb sinds ik ermee begonnen ben. Vorige week zaterdag had ik namelijk een 50+ km rit gedaan waardoor ik zondag een rustdag had ingepland, maandag lag ik met intense buikkrampen op bed (dus mijn maandagavondritje ging niet door) en dinsdag voelde ik me nog steeds niet fantastisch. Woensdagochtend stapte ik met het verkeerde been uit bed. Door alles voelde ik me zo depri en chagrijnig, ik had helemaal nergens zin in. Na een ochtendje huilbuien en hangen op de bank besloot ik mezelf te pushen toch een rondje te gaan fietsen. En wat heeft dat me geholpen zeg! Ondanks dat ik er als een berg tegenop zag heb ik mijn lekkerste en ook nog eens mijn snelste rit tot nu toe gereden. Daarna voelde ik me zoveel beter!

Gezond eten ging me deze week best wel prima af. Maandagavond maakte ik niet de meest bewuste keuze omdat ik door de pijn in mijn buik niet lang in de keuken wilde staan, maar nog steeds bleef ik binnen mijn caloriebudget en dat gaat elke dag steeds gemakkelijker. Ik merk dat mijn maag inmiddels echt gekrompen is. Ik zit sneller vol, heb minder trek en vind het steeds makkelijker worden om gezonde en bewuste keuzes te maken. Ik moet zelfs soms zelfs aandringen om nog iets te eten omdat ik anders te laag in mijn calorieen zit, wat ook weer niet goed is.

Eerste mijlpaal: -5 kg!

Op vrijdag woog ik mezelf voor een tussenstand. Dit doe ik eigenlijk elke week om te monitoren of ik nog steeds goed bezig ben en om de zenuwen voor de weegmomenten op maandag wat te bedaren. Zo kom ik minder erg voor verrassingen te staan. En wat bleek, ik heb de mijlpaal van -5 kg bereikt! Er is inmiddels 5 kg af en daar ben ik erg trots op. Dat gaf me weer een enorme boost om ermee door te gaan, want ik wil er nog veel meer af hebben. Ik deelde mijn mijlpaal op instagram en kreeg een heleboel lieve berichtjes! -5 kg is een mooie mijlpaal, maar het is nog niet mijn doel. Mijn eerste doel is 10% van mijn lichaamsgewicht (bij de start) af te vallen en dat komt neer op 8 kg. Dus ik heb nog 3 kg te gaan voor ik mijn eerste afval doel bereik! Toch werkt het voor mij goed om bij zulke kleine overwinningen als de eerste -5 kg even stil te staan, dit geeft me weer een motivatieboost voor de 3 kilo die er nog af moet om mijn eerste doel te bereiken.

Resultaten afvallen week 8

Ongeacht wat de resultaten zullen zijn en of er na vrijdag nog meer vanaf is gegaan, ben ik hoe dan ook blij dat ik de grens van -5 kg bereikt heb. 5 kg klinkt als een hele hoop, terwijl ik de 4,3 kg van vorige week slechts vind klinken als maar een paar kilootjes minder.

Startgewicht 31 mei 2021: 79,9 kg
Huidige gewicht: 74,7 kg
Afgevallen in week 7: 0,9 kg
Totaal afgevallen: 5,2 kg
Aantal kilo’s nog te gaan: 12,3 kg

Maar ik moet er wel bij zeggen dat toen ik vrijdag op de weegschaal stond voor de tussenstand ik nog een paar honderd gram lichter was. Vrijdag was ik namelijk 74,3. Echter ben ik gisteravond uiteten geweest en dat heeft bij mij toch altijd een doorslag op de weegschaal. Niet dat ik nou extreem slecht of ongezond gegeten heb, maar uiteraard eet ik wel wat meer dan anders. Vandaar de 400 gram die er nu weer aan zit. Maar eigenlijk moet ik daar helemaal niet naar kijken. Al met al ben ik de afgelopen week bijna een kilogram kwijtgeraakt en dat is meer dan genoeg! Nog circa 3 kg te gaan voor ik mijn eerste doel behaal!

Leave a Reply

Your email address will not be published.