Afvallen week 9

Ik neem je weer mee in mijn afvalproces. Elke week deel ik hoe het ging en wat mijn resultaten zijn. Dit was niet mijn beste week. Waarom dit zo was vertel ik je in deze blogpost meer over.

Deze week ging niet fantastisch. Qua afvallen dan, want ik voel me wel heel goed. Ik ga er ook geen doekjes omheen winden. Het is voor het eerst dat ik niet zo veel motivatie had om me te focussen op het afvallen. Dit kwam vooral omdat mijn focus deze week ergens anders lag. Ik was namelijk heel veel aan het schrijven aan mijn boek. Ik had een enorme inspiratie boost en ik had heel veel zin om te schrijven. Dus dat deed ik. En ik koos er daarom bewust voor om het sporten iets minder fanatiek te doen deze week. En dat is helemaal oké. Het weer was ook niet al te best, het regende veel en er stond een harde wind. Dus ik hield het bij slechts één fietsrit op maandagavond. De rest van de week zat ik met mijn neus in mijn eigen boek. Meestal duurt zo’n inspiratieboost een week of 2, maximaal 3 voordat mijn schrijfzin weer wegebt. Dus ik vind het altijd zonde om er geen gebruik van te maken.

Niet focussen op teveel dingen tegelijkertijd

Ik ben er inmiddels ook achter dat ik mezelf niet op teveel dingen tegelijkertijd kan focussen. Dus én schrijven aan mijn boek, én veel sporten, én ook nog eens gezond eten. Dat zijn teveel focuspunten voor mij. Dus ik besloot het sporten (fietsen) deze week even los te laten en te genieten van mijn heerlijke schrijfdagen. O boy, ik heb echt zo genoten! Dat fietsen komt wel weer als de schrijfzin weg is.

Maar wat schrijf je dan?

Sinds maart ’21 schrijf ik aan een fantasieverhaal over draken, een kwaadaardige koningin en een groepje jongeren die de wereld moeten redden. Klinkt allemaal nogal vaagjes, vind je ook niet? Misschien zelfs een beetje zoetsappig. Maar ik houd er echt van. Ik ben tot nu toe nog zo verliefd op mijn verhaal en op mijn personages. Ik heb nu zo’n 53.000 woorden op papier staan, maar ik ben er nog lang niet. Ik denk dat ik er zeker nog wel het dubbele aan toe moet voegen voordat ik de laatste woorden “the end” aan het eind van mijn wordbestand zal schrijven. Dat duurt dus nog wel even. Maar als ik dus in zo’n inspiratie flow zit, schrijf ik met gemak 10.000 woorden in een week. Dus dan gaat het best rap! Nog maar een paar keer een goede inspiratieboost en mijn verhaal is af! Wie weet krijgen jullie het ooit nog wel eens te lezen.

Resultaten afvallen week 9

Ik ben heel benieuwd of mijn gebrek aan beweging ook van invloed is op de resultaten. Op zich heb ik wel op mijn eten gelet, maar ook weer niet heel erg streng. Ik merk dat ik nu ik al wat kilo’s kwijt ben, ik het makkelijker vindt om af en toe ook te zondigen. En dat mag natuurlijk zo nu en dan ook best wel, maar wel met mate. Daar probeer ik wel nog zo goed mogelijk op te letten. Laten we maar gewoon naar de resultaten gaan kijken!

Startgewicht 31 mei 2021: 79,9 kg
Huidige gewicht: 74,7 kg
Afgevallen in week 9: 0,0 kg
Totaal afgevallen: 5,2 kg
Aantal kilo’s nog te gaan: 12,3 kg

Mijn gewicht is deze week dus hetzelfde gebleven. Ik ben niet afgevallen, maar ik ben ook niet aangekomen en dat is wat mij betreft het allerbelangrijkste! Ik heb er ook vrede mee dat ik deze week dus even stil sta. Dat vind ik geen enkel probleem. Ik ben nog steeds hartstikke tevreden over mijn afval resultaten tot nu toe. Deze week wil ik wel weer vaker op de fiets stappen. Ik hoop dat het weer dat ook toe laat. En dan hoop ik volgende week wel weer gewoon mooie resultaten te hebben om met jullie te delen! 

One Comment

  1. Wat leuk dat je een fantasy boek schrijft! Ik heb ook altijd al een boek willen schrijven, maar dan een feelgood. Ik ben ooit wel begonnen maar heb het te lang laten liggen waardoor ik het moeilijk vind om er mee verder te gaan. Love reading tho! Dus dat is ook helemaal prima. En wat goed dat jij jezelf de rust en tijd gunt om te gaan schrijven en het sporten dan even op een lager pitje te zetten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.