Mijn fiets bucketlist

Ik ben helemaal verliefd op mijn nieuwe hobby fietsen! Ik ben dan ook een hoop plannen aan het maken over wat ik allemaal nog wil doen op de fiets. Ik heb een lijstje gemaakt met alles wat ik graag een keer op mijn fiets zou willen doen. Want er zijn zoveel leuke dingen om te ontdekken, mijlpalen om te bereiken en doelen om naar toe te werken. Kijk je mee naar wat er op mijn fiets bucketlist staat?

Een ‘echte’ racefiets kopen

Ik heb deze meteen bovenaan mijn lijstje gezet, want dit is op dit moment mijn grootste droom. Ik ben nog maar net begonnen met fietsen, maar ik ben echt op slag verliefd. En dat heb ik nog nooit met een sport gehad. Het liefst spring ik elke dag op mijn fiets voor een mooie rit, maar ik wil mijn lichaam ook de nodige rust geven om te herstellen. Mijn lichaam is het nog niet gewend om zoveel te sporten. Daarnaast houden de rustdagen de vlinders in mijn buik voor fietsen in leven. Elke dag kijk ik alweer uit naar mijn volgende fietsrit. Dus ja, ik durf eigenlijk nu al wel te zeggen dat ik wil gaan investeren in een ‘echte’ racefiets. Onlangs kocht ik een tweedehands gravelbike om te kijken of ik het fietsen leuk vond en om mijn conditie op te bouwen. Als ik mijn streefgewicht heb bereikt, wil ik investeren in een mooie racefiets als beloning.

Een rit van 100 km rijden

Het uitbouwen van de afstand die ik rijd vind ik misschien wel een van de leukste ontwikkelingen om te zien groeien. Inmiddels ben ik er voor mezelf achter gekomen dat tussen de 30 en 35 km een comfortabele rit is voor mij, daarna begint het zwaar te worden. Maar, net als bij hardlopen, vind ik het leuk om steeds iets meer of iets verder te kunnen. Jezelf blijven uitdagen. Uiteindelijk zou ik heel graag een keer een rit willen maken van 100 km. Volgens mij is dit een mijlpaal die elke wielrenner op zijn fiets bucketlist heeft staan. Maar dan moeten mijn billen eerst nog wat meer zitvlees gekweekt hebben en moet ook mijn conditie nog wat beter worden. Ook hoop ik tegen die tijd een betere, ‘echte’ racefiets te hebben.

Fietsen in de duinen

Ik woon op zich best wel dichtbij het strand, maar voor nu is een fietsrit door de duinen nog net te ver. Maar het lijkt me wel echt zalig om daar te kunnen fietsen. Lekker in de natuur, in de zilte lucht van de zee. Echt genieten lijkt me dat. Misschien is dit wel het eerste punt op mijn lijstje van dingen die ik graag wil doen op de fiets die ik ga afstrepen. Ik focus mij de komende tijd vooral op meters maken en op het uitbreiden mijn afstanden.

Afgelopen woensdag maakte ik al een rit door de duinen. Maar deze rit verliep alles behalve soepel. Ik raakte meerdere keren de weg kwijt (omdat de knooppunten rondom Beverwijk super slecht stonden aangegeven), hierdoor moest ik vaak afstappen om op Google Maps te kijken waar ik was en de route terug te vinden, er stond een harde wind (ik dacht dat het wel mee zou vallen), ik had me te warm aangekleed omdat het toen ik van huis wegreed grauw en regenachtig was, mijn bidon was halverwege mijn fietsrit leeg en ik kreeg dorst. Je zou dus kunnen zeggen dat ik deze al van mijn bucketlist kan strepen, maar deze tocht ga ik binnenkort nog eens overdoen, maar dan goed!

Fietsritten met mijn vader maken

Mijn vader fietst ook graag en ik hecht veel waarde aan kwality time met mijn vader. Ik vind het leuk om tijd met hem door te brengen. Nu hebben we wekelijks een film-serie avondje, maar over een paar maanden willen mijn vriend en ik gaan samenwonen en dan zullen de filmavondjes met mijn vader stoppen. Gelukkig kan ik dan in het weekend met mijn vader gaan fietsen! We verplaatsen de kwality time gewoon van de bank naar de fiets! Hoe leuk is het om met je vader samen te sporten!

7 dagen achter elkaar op de fiets

Een fiets streak! Dat lijkt me super gaaf! Maar dit vraagt wel nog even wat training voordat ik mijn lichaam dit aan kan doen, haha. Maar wie weet over een paar jaar! Misschien moet ik er wel nog aan koppelen welke afstand ik dan minimaal elke dag moet fietsen, anders zou ik ook kunnen zeggen ik ga 7 dagen achter elkaar 1 km fietsen, dan kan ik hem van mijn bucketlist afstrepen, maar zo bedoel ik het natuurlijk niet helemaal. Ik bedoel dan natuurlijk wel dat ik 7 dagen achter elkaar minimaal een uur op de fiets zit.

Fietsen in het buitenland

Fietsen in Nederland is leuk, we worden niet voor niets het fietsland genoemd. Maar nu ik zoveel op de fiets zit, heb ik mijn eigen omgeving snel gezien. En ik merk dat ik het toch het leukste vindt om nieuwe routes te rijden. Daarom probeer ik het nu zoveel mogelijk af te wisselen. Een paar weken geleden was ik op vakantie in Limburg met mijn vriend en ook daar werd flink gefietst. Toen had ik mijn fiets nog niet, maar kriebelde het wel al heel erg doordat ik zoveel wielrenners zag. Limburg lijkt me ook echt dé plek bij uitstek in Nederland om te fietsen. Maar een keer een fietsvakantie in het buitenland lijkt me ook wel wat. Fietsen in de Ardennen, Frankrijk of Duitsland of zelfs mijn tweede vaderland Zweden. Wat lijkt me dat fantastisch!

Heb jij ook een bucketlist voor jouw favoriete sport? Wat staat bovenaan jouw lijstje?

3 Comments

  1. Wat tof dat je een nieuwe sportieve hobby hebt gevonden. Leuk om te lezen dat je er gelukkig van wordt. Fietsen in het buitenland lijkt me ook enorm leuk om een keer te gaan doen!

  2. Wat leuk dat je het fietsen ontdekt hebt en het zo heerlijk vindt dat je ook een racefiets aan wilt schaffen. Een aanrader als je het fietsen leuk vindt, met een goede racefiets gaat het nog fijner en soepeler. Leuke fietsbucketlist ook trouwens. Op mijn bucketlist staat de ‘7 dagen achter elkaar fietsen’ ook. Ik geloof dat het mij op vakantie wel 4 of 5 dagen achter elkaar gelukt is, maar 7 nog niet. Ik fiets al heel wat jaren, dus de 100 km ritten maak ik ondertussen al regelmatig (zitvlees en conditie kweken inderdaad) en laatst voor het eerst een 141 km rit gemaakt. Op mijn bucketlist staat nu dus een keer een 150 km rit maken. 🙂

    1. Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Super leuk om te lezen dat je ook zo gek bent op fietsen! 4 dagen achter elkaar fietsen vind ik al pittig hoor! Eerst inderdaad nog maar even aan mijn conditie werken, haha! Wauw die 150 km komt al wel heel dicht in de buurt dan! Succes <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.