Mijn spaardoel en hoe ik het bedrag bij elkaar wil krijgen!

Als je mijn fiets bucketlist hebt gelezen, dan weet je wat er bovenaan mijn lijstje staat: een racefiets! Maar een racefiets kost veel geld, je moet toch al snel rekenen op €1.500 tot €2.000. In deze blog wil ik jullie vertellen hoe ik mijn racefiets in de komende maanden bij elkaar wil sparen!

Ik kwam een oud blogartikel tegen van Wilja, van de The Breakfast Blog waarin zij vertelde dat ze aan het sparen was voor een elektrische fiets en hoe ze haar spaardoel wilde bereiken. Ik heb ook een spaardoel, dacht ik. Maar ik had al tegen mezelf gezegd dat het nog wel een jaar of misschien zelfs twee, zou duren voordat ik het bedrag bij elkaar zou hebben voor een racefiets. Haar blog bracht me echter op het idee om zoveel mogelijk manieren te bedenken om, naast mijn baan, nog wat extra’s te verdienen, zodat ik mijn racefiets misschien al wat eerder kan aanschaffen. En zo ga ik dat doen:

‘Oude’ spullen verkopen

Over een paar maanden willen mijn vriend en ik gaan samenwonen, hiervoor zijn we al een hoop plannen aan het maken. Eigenlijk wil ik zo min mogelijk van mijn ‘oude’ spullen meenemen. Dus veel van deze spullen, kasten, interieuraccesoires, wasmachine, televisie etc. (die we dan 2x hebben) hoop ik te verkopen via marktplaats. Natuurlijk zal een deel van dat geld ook gaan naar de nieuwe inrichting van ons huis, maar ik hoop een deel hiervan ook in mijn spaarpotje voor mijn nieuwe racefiets te kunnen stoppen.

Minder woonlasten

Als ik met mijn vriend ga samenwonen, krijg ik automatisch minder woonlasten. Mijn zusje gaat voor een halfjaartje in mijn huisje wonen (huisbewaarderschap), zodat mijn vriend en ik kunnen “proef samenwonen”. Ik zal een groot deel van de huur zelf blijven betalen, maar mijn zusje gaat wel een deel mee betalen. Het deel wat mijn zusje betaalt, wil ik automatisch doorzetten naar mijn spaardoel voor mijn nieuwe racefiets.

Zegelboekjes

Lekker ouderwets zegeltjes sparen. Dit doe ik eigenlijk al jaren. Toentertijd nog bij de Appie omdat ik daar werkte, maar nu doe ik het nog steeds. Het is gewoon een gewoonte geworden. Ik doe nu meestal boodschappen bij de supercoop en spaar bij elke 0,50 cent één zegeltje. Een vol boekje is 26,- euro waard. Inmiddels ben ik met mijn tweede boekje bezig. Je verklaart me misschien voor gek, want het gaat allemaal niet zo snel natuurlijk. Maar hé, alle kleine beetjes helpen! Bovendien krijg je op dit moment over je koopzegels meer rente dan bij de bank!

Mijn ‘oude’ fiets verkopen

Natuurlijk is er ook nog altijd de optie om mijn huidige sportfiets te verkopen, maar dat gebeurt pas als ik het vooruitzicht heb dat er over niet al te lange tijd een racefiets wordt aangeschaft. Ik wil natuurlijk wel kunnen blijven fietsen tot die tijd!   

Op deze manier hoop ik het geld voor mijn nieuwe échte racefiets binnen een jaar bij elkaar te sparen. Dit zou betekenen dat ik elke maand zo’n 150 tot 200,- moet sparen. Dat is best veel, daarom zal ik creatieve manieren moeten bedenken om wat extra geld te verdienen de komende tijd. Mocht jij nog tips hebben om wat extra centjes te verdienen, laat dan vooral een reactie achter!

Heb jij ook een spaardoel?

Leave a Reply

Your email address will not be published.