Over mijn doelen om af te vallen

Ik ben al een paar weken bezig om te werken aan mijn doel om 17,5 kg af te vallen. Omdat 17,5 kg nogal intimiderend klinkt, heb ik voor mezelf een aantal kleinere tussen doelen opgesteld. Als je een groot einddoel opdeelt in kleinere doelen, is de kans groter dat je ze behaald. Benieuwd wat mijn doelen zijn met betrekking tot afvallen? Lees dan snel verder!

Sinds ik weer begonnen ben met bloggen heb ik het meeste geschreven over afvallen. Dat komt omdat dit mij op het moment heel erg bezighoudt. Daarnaast is afvallen het begin van mijn nieuwe gezonde en sportieve levensstijl. Ik hoop dat het afvallen een steeds minder grote focus krijgt, in mijn hoofd maar ook hier op mijn blog, en dat ik uiteindelijk mega fit ben en vooral zal schrijven over fietsen, sporten en mijn nieuwe gezonde leven. Maar om daar te komen heb ik eerst nog een hoop stappen te zetten. Er is nog zo’n 15kg te gaan voordat ik mijn streefgewicht bereikt heb.

Omdat 15kg bijna een onmogelijke opgave lijkt, ik zeg ‘bijna’, want het is zeker niet onmogelijk. Het vraagt alleen veel tijd, discipline en doorzettingsvermogen. Maar om de opgave minder intimiderend te maken heb ik mijn einddoel opgedeeld in kleinere doelen. Op deze manier houd ik mezelf gemotiveerd om door te gaan.

Doel #1: 10% van mijn lichaamsgewicht afvallen

Mijn eerste doel is om 8 kg af te vallen. Mijn startgewicht was 79,9 kg, dus 8 kg zou ongeveer 10% van mijn lichaamsgewicht zijn. Dan zou ik rond de 72 kg moeten zitten met mijn gewicht. Dit is al een enorme overwinning en verandering voor mijn lijf.

Doel #2: voor het einde van het jaar onder de 70 kg komen met mijn gewicht

Ik ben heel erg blij en trots als ik voor het einde van dit jaar onder de 70 kg zit met mijn gewicht. Op zich ligt dit maar 2 kg voorbij mijn eerste doel, maar toch voelt dit voor mij als een grote mijlpaal als dit lukt. Ik heb al lange tijd niet minder dan 70 kg gewogen, dus ook al is het maar een klein stapje vooruit na mijn eerste doel, toch vind ik het een mooi moment om bij stil te staan. Ook kleine overwinningen moet je vieren!

Doel #3: mijn vetpercentage met 5% verlagen

Tegen de tijd dat ik onder de 70 kg zit met mijn gewicht hoop ik ook dat mijn vetpercentage is gedaald. Uiteindelijk wil ik mijn vetpercentage 10% omlaag hebben. Ik begon op een percentage van 44% en zit nu op 42%. Ik ben dus al een beetje vet kwijtgeraakt, maar ik wil echt nog wel wat meer vet kwijt. Ik zou het zelfs nog veel beter vinden als ik met mijn vetpercentage onder de 30% kom te zitten, maar dat is misschien wel ietwat te hoog gegrepen.

Doel #4: 65 kg

Ik hou van ronde getallen, dus 65 kg lijkt mij nog een mooi ‘tussendoel’ voordat ik de eindsprint inzet naar mijn einddoel van 62,5 kg.

Doel 5: mijn streefgewicht 62,5 kg behalen!

Volgend jaar zomer (zomer van 2022) hoop ik jullie te kunnen vertellen dat het me gelukt is. Dat ik mijn streefgewicht bereikt heb en dat het tijd is om nieuwe doelen op te stellen die gericht zijn op het op gewicht blijven en het behouden van mijn streefgewicht.

Dit waren ze! Ik kan echt niet wachten om mijn doelen één voor één af te strepen. Werk jij graag met doelen om jezelf te motiveren? Wat hoop jij voor het einde van 2021 nog te bereiken? Laat het weten in de comments hieronder!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.