Review: Air Up drinkfles

Water drinken. Het is o zo belangrijk, maar ik doe het veel te weinig. Ik vind water niet per se heel erg vies, maar ook niet per se heel erg lekker. Ik vind het gewoon een beetje gewoon. Een beetje saai, alleen maar water drinken. Regelmatig kwam ik de laatste tijd de advertentie van de Air up drinkfles tegen die een smaakje aan je water toevoegt door middel van geur. Ik zeg het dus eigenlijk verkeerd, er wordt helemaal niets aan je water toegevoegd, maar toch proeft het alsof je Cola drinkt. Dat klinkt toch een beetje te mooi om waar te zijn, of niet soms? Toch was ik heel nieuwsgierig en wilde ik het een kans geven. Als het echt werkt zou dit me kunnen helpen om dagelijks 2 liter water te drinken, wat ook weer bevordelijk is voor het afvallen. Ik besloot een Air up drinkfles aan te schaffen en in deze review laat ik je weten of jij dat ook zou moeten doen of misschien juist niet.

Laten we allereerst eens kijken hoe het werkt. Want hoe is het mogelijk dat water een smaakje krijgt zonder er iets aan van siroop of smaakmakers aan toe te voegen? Volgens het systeem van Air up kun je water drinken dat naar cola smaakt door middel van geur. Deze geur komt in zogenaamde pods en komt in allerlei verschillende geuren – of moet ik ze “smaken” noemen? De pod klik je op de drinkfles en als je dan een slok neemt zorgt de geur van cola ervoor dat je hersenen denken dat je cola drinkt. Op deze manier drink je gewoon water maar lijkt of smaakt het alsof je Cola drinkt. Retronasaal ruiken noemt Air up het. Dat is de technische term voor het waarnemen van geuren via je mond.

Ik kocht een air up starter kit. Die komt met 2 pods, limoen en sinaasappel passievrucht en de drinkfles in één kit voor €34,95. Zelf besloot ik ook nog de kola pods erbij te bestellen om ervoor te zorgen dat ik geen €4,95 verzendkosten hoefde te betalen. De Air up drinkfles is heel degelijk en van goede kwaliteit. Je kunt de fles vullen met 650ml water. Zelf moest ik een beetje wennen aan het materiaal van het “rietje” wat een beetje als rubber aanvoelt. De fles zelf is gemaakt van BPA-vrij Tritan, wat ook gebruikt wordt voor babydrinkflessen en het mondstuk wordt gemaakt van voedselveilige silicone, waar ook fopspenen van worden gemaakt. Maar echt een hele mooie drinkfles is het niet. Laten we het er op houden dat hij niet de schoonheidsprijs verdiend. Maar dat is zeker niet het belangrijkste. Hij is wat groot en lomp, maar zelf vind ik het juist wel prettig dat er 650ml water in kan. Verder vind ik de fles ook erg prettig drinken.

Hoe werkt het nou?
Je klikt de pod heel eenvoudig om het rietje vast. Druk je de pod naar beneden dan wordt de pod afgesloten. Je kunt dan nog wel gewoon water drinken, maar er komt dan geen geur van de pod af en dus ook geen smaak. Als je de pod omhoog schuift zet je de pod als het ware “open”. Als je dan water drinkt komt de geur van de pod vrij waardoor het smaak afgeeft aan je water.

De pods komen op dit moment in 16 verschillende smaken die heel verschillend zijn. Je hebt bijvoorbeeld dus Cola, maar ook ijskoffie, komkommer, bosbes of citroen. De prijzen voor de pods variëren tussen de €5,95 en €8,95 per 3 stuks. Met 1 pod kun je 5 liter water een smaakje geven.

Air up draagt naar buiten duurzaam te zijn. Zo is de fles natuurlijk navulbaar (wat ik eigenlijk een beetje vanzelfsprekend vind) en de geurpods zijn licht en 100% recyclebaar. Air up geeft dus aan weinig plastic te gebruiken en minder CO2 uit te stoten. Zelf zie ik dit niet heel erg terug in het product. De drinkfles is van plastic, de pods ook en daarnaast worden de pods ook nog eens apart in plastic verpakt. Dus naar mijn idee gebruiken ze eigenlijk best wel veel plastic.

Werkt het écht?
Als ik heel eerlijk ben moet ik zeggen dat ik, niet eens een klein beetje, maar zelfs heel erg teleurgesteld was toen ik de drinkfles voor het eerst uitprobeerde. Natuurlijk geven de pods geur af, maar het water smaakt nog steeds gewoon naar water. Ik heb het echt een tijdje de kans gegeven, maar nee voor mij werkt dit niet en is dit niet de oplossing om water lekkerder te maken. Voor mijn gevoel heb ik echt €34,95 verspilt aan één drinkfles. En daar had ik er al genoeg van. En daar is mijn volgende punt. Om de pods te kunnen gebruiken moet je per se de Air up drinkfles aanschaffen. Je kunt de pods niet op andere drinkflessen zetten, daardoor moet je een behoorlijke commitment aangaan en ik weet niet of mijn relatie met air up daar al klaar voor is.

Ik zou het anderen heel erg afraden om een Air up drinkfles/systeem aan te schaffen. Het is aan de prijzige kant, niet erg duurzaam (al beweren ze zelf van wel) en het water blijft gewoon water. Je kunt beter zelf vers fruit aan je water toevoegen, dat geeft meer smaak af.

Kende jij de Air up al? Vindt jij genoeg water drinken ook zo moeilijk of juist niet?

Leave a Reply

Your email address will not be published.