Samenwonen: dit wordt ons interieur!

Het gaat nog even duren voordat het echt zover is. Ik zal nog behoorlijk wat nachtjes moeten aftellen voor ik echt bij Vin ga intrekken, maar we zijn wel al druk bezig om zijn huis op te ruimen en hier en daar nog wat te klussen. Vandaag geef ik jullie een update.

Nieuwe meubels kopen

Bijna twee weken geleden zijn we naar de woonboulevard geweest om voor meubels te kijken. Een paar uur later stonden we weer buiten en hadden we een compleet nieuw interieur aangeschaft. We kochten al onze meubels bij de interieurzaak Haco. Onder andere de buffetkast die je in bovenstaande collage kunt zien. Daarnaast kochten we ook nog een tv-meubel, eettafel met zes stoelen en een salontafel. En o ja, we kochten ook nog een nieuwe bank. Echt een gigantische! Ik voelde me helemaal volwassen zo met deze mooie, dure meubelstukken. Voor mijn eigen huis heb ik mijn inboedel toen volledig bij Ikea aangeschaft. Hartstikke prima natuurlijk, maar dit is toch wel even next level.

We hebben gekozen voor mangohouten meubels. Dit vinden we allebei heel erg mooi. De meubels hebben een industriële uitstraling door het hout en de zwarte metalen details. Dit past goed bij de betonlook muur die hij in zijn woonkamer heeft. Dit heeft hij zelf gestuukt en ik zou het leuk vinden om dat gewoon zo te houden. Bovendien denk ik dat het heel mooi bij elkaar past.

Nog even geduld…

Jammer genoeg zijn de levertijden altijd behoorlijk lang voor nieuwe meubels, dus we moeten nog zo’n 10 weken wachten voor de nieuwe meubels arriveren. Genoeg tijd dus om de boel aan kant te maken.

Kleine klusjes

Ik heb mij de afgelopen twee weken vooral beziggehouden met schoonmaken. Ik heb de keuken gepoetst, de kleine slaapkamer geboend en een deel van de ramen gezeemd. Het was echt een mannenhuis en het zal je dan waarschijnlijk ook niet verbazen dat er de afgelopen vijf jaar nauwelijks is schoongemaakt. Het schoonmaken neemt daarom ook behoorlijk wat tijd in beslag. Overal ligt een dikke laag plakkerige stof op en heeft minimaal drie sopjes nodig voor het eens een keertje schoon is.

Maar er is al behoorlijk wat vooruitgang geboekt. Zo stond zijn huiskamer volgebouwd met dozen en fitnessapparatuur. Dit is inmiddels allemaal opgeruimd en naar de schuur gebracht. Dit deel van de woonkamer is nu al zo goed als leeg! Nu pas zie ik hoe immens groot zijn woonkamer is. Dit viel me voorheen niet op door alles waarmee het volgebouwd stond. Ik was zelfs bang dat de 6-persoonseettafel misschien te groot zou zijn, maar nu de kamer bijna leeg is, zouden er makkelijk 2 eettafels kunnen staan – zo groot en ruim is het!

In de keuken heeft Vin een mooie voorraadkast gemaakt in een loze ruimte waar een deur voor zat. Ideale plek voor een voorraadkast dacht ik zo. Ik moet onwijs lachen om hoe blij ik wordt van dit soort huishoud gerelateerde dingen. In mijn eigen huis vond ik het huishouden doen altijd verschrikkelijk, maar in mijn vriend zijn huis vind ik het heerlijk om de boel schoon en netjes te maken. Hopelijk blijft dit zo. Bijzonder dat zoiets onbenulligs als een voorraadkast je zo gelukkig kan maken. Ik voel me een op-en-top huisvrouw en ik geniet er volop van!

Inmiddels is hij alweer met het volgende klusje bezig wat ik voorgesteld had. Namelijk een zelfgemaakte boekenkast van steigerhouten planken en stalen beugels die we zwart gespoten hebben zodat het goed past bij de rest van de meubels. Ik zal jullie hier in de volgende update het resultaat van laten zien.

Kleuren

Nu we alle meubels gekocht hebben en het huis steeds schoner en opgeruimder wordt, begint het steeds meer te kriebelen om mijn koffers in te pakken en bij hem in te trekken. Daarom kan ik het niet laten om elke dag het internet af te struinen naar inspiratie of leuke woonaccessoires. We hebben er voor gekozen petrol blauw als accentkleur te nemen. Zo zijn onze eetkamerstoelen petrol blauw en wil ik deze kleur ook laten terugkomen in de vloerkleden en de andere accessoires.

Binnenkort zal ik een lijstje op mijn blog delen met alles wat er nog op onze of eigenlijk mijn wishlist staat voor ons interieur. Ik kan echt niet wachten tot de meubels geleverd worden. Natuurlijk probeer ik in gedachten wel een beeld te vormen van hoe het eruit zal zien als straks alle meubels op zijn plek staan, maar je kunt het nooit helemaal realistisch voor je zien. Dus nog even wachten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.