Beginnen met fietsen

Sport hoogtepunten van juni

Juni 2021! Wat was het een mooie maand voor mij. Naast dat juni mijn favoriete maand van het jaar is omdat ik jarig ben, was het ook qua sporten een hele goeie maand om op terug te kijken. Deze maand voelde voor mij een beetje als een keerpunt in mijn leven. Dat klinkt misschien een beetje dramatisch, maar dat valt heel erg mee. Ik kwam namelijk eindelijk weer in een goede, healthy flow en werd weer fanatieker met sporten. Daarom wil graag even stilstaan bij deze fijne maand. Het leek mij een leuk idee om mijn sport hoogtepunten van deze maand met jullie te delen.

Hiken op de Keutenberg in Limburg

Dit was meteen ook het hoogste hoogtepunt (letterlijk) van deze maand. Tijdens mijn vakantie in Limburg maakte ik met mijn vriend een stevige wandeling naar een uitkijkpost op de Sousberg. Echter hebben mijn vriend en ik allebei het oriëntatie vermogen en richtingsgevoel van een garnaal waardoor we uiteindelijk de Sousberg vanaf elke kant hebben gezien, beklommen en bewandeld, maar de uitkijkpost hebben we nooit gevonden. Wél hebben we de steilste “berg”, of eigenlijk meer een heuvel, van Nederland, de Keutenberg, bewandeld. Weliswaar bergaf (hadden we niet van te voren zo bedacht), maar alsnog! Terwijl wij de heuvel afliepen beklommen een heleboel mensen de “berg” per fiets! Ik genoot er enorm van hen te zien ploeteren. Onze hike was ook pest pittig geweest. We waren meerdere keren de weg kwijt, het was tropisch warm (30 graden) en mijn vriend was door zijn shirt heen verbrand, waardoor we het op een gegeven moment ook wel een beetje gehad hadden.

Mijn nieuwe gravelbike

Ik schreef er vorige week al een blog over: ik ben begonnen met fietsen! Uiteindelijk wil ik heel graag kunnen zeggen dat ik aan wielrennen doe, maar voor nu vind ik dat woord nog niet zo goed bij mij passen. Ik heb dan ook geen echte racefiets, maar een gravelbike. Deze kocht ik vorige week tweedehands voor een prikkie. Sindsdien heb ik al meerdere ritten gemaakt. En wat heerlijk is dat, zeg! Ik ben zo blij dat ik het fietsen gevonden heb. Het waren dan misschien nog wel niet de langste ritten of de snelste, maar ze waren wel heel fijn. Mijn langste rit was 27,5 km. Maar voorlopig houd ik me nog niet zo erg bezig met mijn snelheid, ik focus mij voor nu vooral op kilometers maken. Sneller word ik vanzelf als mijn conditie verbeterd en daarna kan ik altijd nog echt gaan trainen op snelheid. Maar eerst maar eens gewoon lekker gaan fietsen! Ik kijk er heel erg naar uit om samen met mijn vader lange ritten te gaan maken – vader en dochter tijd.

Killerbody workout

Ik volg niet het killerbody dieet van Fajah Laurens, maar ik heb haar boeken wel in de kast staan. Er staat immers veel informatie in over hoe het lichaam werkt, over voeding en over sporten. Er staan ook hele fijne workouts in. Na mijn vakantie in Limburg besloot ik er eens eentje te doen. Nou, dat heb ik geweten! Ik heb er een weeklang spierpijn van gehad. De workout was onwijs zwaar, maar tegelijkertijd vond ik het een van de leukste krachttrainingen die ik in tijden gedaan heb!

2,5kg afgevallen

Dit is natuurlijk niet echt een sportactiviteit, maar het is wel een gevolg van al mijn sportactiviteiten van de afgelopen maand en daarom vond ik het toch het noemen waard. Door het vele sporten, met name de laatste twee weken van juni, ben ik ruim 2,5kg afgevallen. Daarmee ben ik weer een stapje dichterbij mijn doel: 17,5kg afvallen. Nog 15kg te gaan!

Ik ben benieuwd of ik volgende maand weer zoveel leuke sportmomenten met jullie kan delen! Wat was jouw favoriete sportmoment van de maand?

Leave a Reply

Your email address will not be published.