7 blogs die mij motiveren om te sporten

Het zal je misschien niet verrassen, maar ik lees graag blogs. Het doet me denken aan een ouderwets tijdschrift, maar dan met een persoonlijker randje eraan. Soms voelt het bijna alsof ik de meiden achter de blogs die ik al jarenlang lees zelf ken. Alsof het vriendinnen zijn. Je leert iemand echt kennen. Omdat ik zelf nog zo zoekende ben naar een gezonde levensstijl zijn mijn favoriete blogs allemaal gericht op sporten, gezond eten en lifestyle. In dit artikel deel ik mijn favorieten die mij motiveren om meer te sporten en zo gezond mogelijk te leven.

Japke Janneke

Japke is een onwijs sterke vrouw me enorm veel discipline. Iets wat ik vroeger ook heel erg had, maar wat ik door de jaren een beetje ben kwijtgeraakt. Haar blog gaat vooral over sport, en dan met name over haar hardloop- en fietsavonturen. Ook gaat haar blog regelmatig over doelen en dromen in het leven en hoe je die kan bereiken. Daarnaast vind ik Japke ook gewoon een bloedmooie vrouw. Ook vind ik het leuk dat ze in Haarlem woont, niet al te ver bij mij vandaan waardoor ik haar fietsroutes vaak herken. Dat vind ik leuk, want wie weet ga ik wel eens een zelfde route fietsen – als ik wat meer getraind ben!

Vrouwen die fietsen

Deze blog is ook opgericht door Japke Janneke, maar heeft een andere insteek als haar persoonlijke blog. Deze blog gaat namelijk volledig over wielrennen. Iets waar ik onlangs mee ben begonnen, al wil ik het in mijn geval nog niet definiëren als wielrennen. Op deze blog zijn verschillende vrouwen aan het woord over fietsen. Van artikelen over beginnen met fietsen tot artikelen over bergritten en over hoe je de beste fietskleding aanschaft, alles komt aan bod. Dit is de website voor vrouwen die fietsen. Door deze blog te lezen krijg ik iedere keer spontaan zin in een fietsritje.

Jip Sanders

De blog van Jip ben ik een paar jaar geleden gaan volgen omdat ik toen net begonnen was met hardlopen. Toentertijd maakte ze trainingsvlogs voor haar Berlijn marathon. Dit motiveerde mij enorm om ook mijn hardloopschoenen aan te trekken en te gaan rennen. In middels loop ik zelf niet meer zo vaak, maar doe ik meer aan krachttraining en onlangs ben ik begonnen met fietsen. En Jip doet al die dingen ook! Allemaal een tikkeltje fanatieker dan ik en op een wat hoger niveau, maar dat maakt niet uit. Hardlopen, fietsen, krachttraining, het komt allemaal aan bod op haar blog.

Annemerel

Tja, wie kent de blog van Annemerel nou niet? Volgens mij weet heel de wereld haar blog te vinden op het wereld wijde web. Voor mijn gevoel was Annemerel de eerste hardloopblogster. Door haar blog ben ik jaren geleden zelf begonnen met hardlopen. Weliswaar was ik toen zo’n 8 jaar jonger en was ik ook nog een stuk slanker. Ook begon ik iets te fanatiek, ook al hadden de tips van Annemerel over beginnen met hardlopen, me gewaarschuwd, liep ik chronische shin splints op waar ik niet meer vanaf ben gekomen. Onlangs is Annemerel moeder geworden van de beeldschone Philippa. Ik ben benieuwd of kleine ‘Ollie’ over een paar jaar zelf ook gaat hardlopen of dat ze voor een andere sport kiest dan haar moeder. Je zou bijna denken dat het er, met twee fanatieke hardlopers als papa en mama, met de paplepel in wordt gegoten. Maar alleen de tijd zal het leren.

Fit met Marit

De blog van Marit heb ik nog niet zo lang geleden ontdekt, maar is daarom niet minder leuk dan de rest! Ik vind het eigenlijk heel erg jammer dat ik haar blog niet eerder heb ontdekt. Marit geeft wekelijks een kijkje in haar sportweek en dat is zo motiveren en inspirerend om te lezen. Als ik lees hoeveel zij per week sport, denk ik regelmatig: ‘Ismay je sport nog steeds te weinig’. Maar ik probeer mezelf ook weer niet al te veel met deze meiden te vergelijken, want wat deze meiden allemaal doen vind ik gewoon topsport. Ook deelt ze regelmatig heerlijke, gezonde recepten.

Fit met Lotte

Ook een topper die ik nog niet zo heel lang geleden ontdekte. Via instagram weliswaar. Lotte is maar liefst 50kg afgevallen en inspireert mij dagelijks met haar vrolijke, energieke stories over haar sportroutine en hoe zei op gewicht blijft of zelfs nog meer afvalt. Ik bewoner wat ze allemaal bereikt heeft en het inspireert mij vooral om mijn afvalpogingen vol te houden. En ze heeft dus ook een blog, al is ze niet zo actief op haar blog als op haar instagram, toch leuk om er eens een kijkje te nemen. Maar volg Lotte vooral via instagram, want daar vind je de beste motivatie!

Lisanne leeft

De blog van Lisanne is niet zozeer sportief, maar meer gericht op mindstyle. Iets wat minstens net zo belangrijk is al dagelijks bewegen is gezonde geest. Lisanne volg ik al heel wat jaren. En dan heb ik het echt over jááááááren… ik denk al zo’n 10 jaar ongeveer. Ik bewonderde het altijd enorm aan haar dat ze ondanks haar ziekte de leuke kanten van het leven zag. Inmiddels gaat het een stuk beter met Lisanne en kan ze veel meer van het leven genieten. Dat vind ik zo fijn voor haar! Maar ik vind het dus heel leuk om haar blog te lezen. Ze schrijft zoal over wat ze allemaal meemaakt, maar ook over mentale gezondheid en creatieve dingen. De stukjes en de vibe op haar blog doen me een beetje denken aan het Flow magazine, maar dan nóg leuker!

Indirect motiveert de blog van Lisanne mij ook om gezond te leven. Dit komt omdat ik me door haar realiseer dat ik blij mag zijn dat ik gezond ben en in staat ben om te sporten. Ik voel me dus bijna verplicht om van die vrijheid gebruik te maken. Dank je wel Lisanne, dat je zo’n mooi mens bent <3

Dit waren mijn tips voor jou! Weet jij nog leuke, sportieve blogs die niet in dit rijtje staan? Laat dan vooral een reactie achter!

One Comment

  1. Ah wat een leuk lijstje! Ik wil zelf ook meer gaan letten op mijn voeding en meer gaan bewegen. Dus deze blogs ga ik zeker even bekijken. Thanks voor de tips!

Leave a Reply

Your email address will not be published.