Waarom ik steeds opnieuw begin met mijn blog…(met alles eigenlijk)

Hi allemaal! Ja daar gaan we dan weer. Nog een keer. Met het schaamrood op mijn lippen ben ik dit aan het typen. Ik durf bijna niet eens meer uit te spreken dat ik het bloggen nog een kans wil geven. Want, Ismay, dat heb je toch aal vaker gezegd. En ja, dat klopt. Ik heb net een hele lange post op instagram geplaatst waarin ik uitleg hoe dit komt. Komt ie nog een keertje’:

Oke hier komt een heel lang verhaal, dus bereidt je voor! Ik ben een perfectionist. In mijn hoofd is er geen ruimte om te falen of achteruitgang. Dit uit zich op elk gebied in mijn leven. Met sporten, waarbij ik van mezelf elke keer opnieuw moet beginnen als ik een beetje ben aangekomen. Dan laat ik de teugels meteen weer vieren om weer terug bij af te komen om opnieuw te kunnen beginnen. Ik heb het ook met bloggen. In mijn tienerjaren schreef ik op mijn blog liefsvanmars.nl waar maandelijks zo’n 1000 unieke lezers had. Ik verdiende ook een klein beetje geld met m’n blog, wat natuurlijk een leukigheidje is als je er zoveel tijd in stopt. Maar tegenwoordig hou ik het wekelijks of dagelijks bloggen niet vol omdat ik de lat te hoog leg voor mezelf. Elk artikel moet van uitmuntende kwaliteit zijn en als dat niet zo is, laat ik m’n blog vallen en wil ik opnieuw beginnen. Ik heb het ook hier op Instagram. Elke foto moet mooi zijn en elke foto moet mooi in het geheel passen want het complete plaatje moet kloppen…

Ik weet dat veel van jullie dit vast wel herkennen (misschien in mindere mate, maar ik weet zeker dat het er is). Hoe dit bij mij zo is ontstaan door de jaren heen, weet ik niet precies. Misschien wel door alle perfecte plaatjes en die uitdrukken hoe perfect iemands leven is. Ik ben dat zo vreselijk zat. Ik ben die neppigheid heel erg moe. De laatste tijd heb ik er zelfs over nagedacht om mijn instagramaccount te verwijderen. Maar dat vind ik ergens toch ook weer lastig omdat het ook deel uitmaakt van mijn beroep en ik daarom wel op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen van de verschillende sociale media kanalen. Maar ik wil wel gewoon fotootjes kunnen delen die ík leuk vindt, zonder bezig te zijn of dit wel past binnen het stramien van het perfecte plaatje. Ik wil het patroon van mijn perfectionisme en steeds opnieuw willen beginnen doorbreken. Dus ik geef het nog één laatste kans, net als mijn blog (ismaymars.nl).

Dat is dus de reden dat ik steeds opnieuw wil beginnen. Met afvallen, met verhalen schrijven, met mijn instagramfeed, maar dus ook met mijn blog. Op zich is er niets mis met steeds weer opnieuw beginnen. Alleen brengt het je uiteindelijk ook niet veel verder. En daarom wil ik dat patroon dus ook gaan doorbreken. Dus ik geef het nog één allerlaatste kans. Als ik op mijn zeventiende een blog bij kon houden met een handjevol trouwe lezers, dan moet ik dat nu toch ook kunnen?

Nu ben ik wel een beetje veranderd. Want toentertijd schreef ik ook nog wel eens over beauty en fashion en daar ben ik nu eigenlijk helemaal niet meer mee bezig. Ik ben totaal geen beauty-meisje, ben ik inmiddels achtergekomen, en outfits zal ik nu niet meer zo snel delen omdat ik mij te onzeker voel over mijn lichaam en gewicht op dit moment.

Waar ik dan wel over wil gaan schrijven? Nou over afvallen dus. Over mijn struggles tijdens het afvallen, mijn resultaten en mijn zoektocht naar een gezonde levensstijl. Maar ook over mentale gezondheid hoop ik voor anderen iets te kunnen betekenen. Zelf heb ik de afgelopen twee jaar keihard gewerkt aan het herstel van een zware depressie. En inmiddels kan ik met een glimlach aan anderen vertellen dat ik oprecht gelukkig ben en dat ik trots ben waar en hoe ik op dit moment in het leven sta. Wie weet kunnen mijn ervaringen iemand anders helpen of een hart onder de riem steken. Dan is die ellende van de afgelopen twee jaar toch nog ergens goed voor geweest. Ik wil anderen die kampen met depressieve gedachten of gevoelens graag helpen door mijn ervaringen te delen. Er rust nog zo’n taboe op mentale gezondheisproblematiek en het zou alleen al onwijs helpen als dat taboe doorbroken wordt. Als ik daar aan bij kan dragen door hier stukjes over te schrijven op mijn blog, dan doe ik dat met heel veel liefde.

Dus we gaan er weer voor. Net als met afvallen. Het afgelopen jaar heb ik al meerdere pogingen gedaan om gewicht te verliezen, want voor wie mij kent en wel eens wat van mij gelezen heeft, weet nu vast wel dat ik door het gebruik van medicatie ongeveer 20 kg ben aangekomen. Die kilo’s wil ik er het liefste allemaal weer af hebben. Maar telkens val ik terug in mijn oude, slechte gewoonten en ook dan komt mijn perfectionisme dus naar boven. Dan laat ik de touwtjes vieren, kom ik weer aan wat ik was afgevallen en begin ik weer opnieuw. Ik kan je vertellen, het is uitermate vermoeiend want op deze manier kom ik dus nooit verder. Maar daar wil ik verandering in brengen!

Elke week ga ik een update met jullie delen over hoe het gaat met de strijd tegen de kilo’s. Uiteindelijk wil ik het liefst 20kg kwijt en zo’n 10 tot 15% vet, maar over mijn doelen ga ik jullie nog wel een andere keer vertellen in een aparte blogpost, want dat is niet alleen afvallen. En ik hoor jullie nu denken, maar Ismay, wat is er nu anders aan deze poging dan de vorige keren?

En heel eerlijk? Daar kan ik je eigenlijk geen antwoord op geven. Nu nog niet. Ik kan niet beloven dat ik het vol ga houden en weer net zo serieus ga bloggen als ik in het verleden heb gedaan. Het liefst zou ik dat natuurlijk wel doen, dus ik ga daar keihard mijn best voor doen. Wie weet heb ik dan over een tijdje weer een handjevol trouwe lezers. Maar het beloven doe ik niet. Ik hoop dat het bloggen mij een beetje kan helpen bij het afvallen en visa versa. Dat als ik ben afgevallen ik dit trots op mijn blog kan delen met jullie. En ik hoop dat jullie dat leuk vinden. En anders maar niet, ook goed, haha.

Mocht je tips hebben over het doorbreken van patronen of voel jij hetzelfde en wil je delen hoe jij ermee om gaat, please let me know in de comments!

Leave a Reply

Your email address will not be published.